Hjem
/

Vårt arbeid

/
Arbeid i Norge

Arbeid i Norge

Det er avholdt ulike lokale samlinger i regi av alle Støttegruppens fylkeslag for å nå ulike grupper berørte. Støttegruppens styremedlemmer og generalsekretær deltar på samlinger i alle fylkeslag i løpet av året.
Fylkeslagssamlinger arrangeres av det nasjonale styret to ganger i året. Formålet er å ha mulighet til å diskutere felles saker som spilles inn både fra styret i nasjonal Støttegruppe og saker fra fylkeslagene. Fylkesledersamlingene brukes også for å kunne invitere innledere som blant annet har kunnet gi felles informasjon om forskning, arbeid med permanent minnested i Regjeringskvartalet, arbeidet til 22. juli-senteret og annen relevant og prioritert tematikk.
Støttegruppen arrangerer årlig landsdekkende samlinger. På rundgang arrangeres hvert annet år samlinger for overlevende, etterlatte, og for søsken som er både etterlatte og søsken av overlevende. Samlingene arrangeres i nært samarbeid med fagpersonell fra RVTS.
Den Nasjonale Støttegruppen har et viktig samarbeid med Utøya. Med Utøya som et sted for både minne, læring og motstandskraft vil Støttegruppen være involvert. Det er viktig å fortelle historiene til kommende generasjoner for at vi aldri skal glemme de som så brutalt ble frarøvet livet, de som er forandret for alltid, og hvilket tankegods som lå bak de grufulle handlingene. utoya.no
Samarbeid og samspill med 22. juli-senteret er viktig for Støttegruppen. Opprinnelsen til dagens 22. juli-senter kom etter initiativ fra AUF og Støttegruppen etter 22. juli. I utviklingen til det som skal bli et permanent senter i det nye Regjeringskvartalet er Støttegruppen tett involvert i hele prosessen. Det skjer månedlige samarbeidsmøter, og jevnlige befaringer for å følge byggeprosessen. Arbeid med ivaretagelse av synlige spor er en viktig del av arbeidet, sammen med utformingen av både tidslinje og andre deler av det fremtidige 22. juli-senteret.
Støttegruppens medlemmer er del av vitnesamtaler som skjer i regi av senteret, knyttet til utstrakt undervisningsvirksomhet som senteret skal ivareta som del av sitt oppdrag.
22julisenteret.no
Støttegruppen har over tid utviklet samarbeid med Raftostiftelsen i Bergen, knyttet til undervisning til skoleelever i Bergensområdet. Medlemmer av Støttegruppens fylkeslag stiller opp som tidsvitner i undervisningsopplegg, som er utviklet i samarbeid mellom Raftostiftelsen, 22. juli-senteret og Støttegruppen. Samarbeidet er i videre utvikling for å kunne nå ut til flere skoleelever, som har undervisning om 22. juli 2011 som del av sin undervisning i løpet av grunnskolen. Undervisning om dette ligger i vedtatt læreplan. Støttegruppens fylkeslag i Nordvest og Rogaland er nå koblet inn for å være del av samarbeidet.
Raftostiftelsen har også status som et av 7 regionale freds- og menneskerettighetssentre i Norge. rafto.no/var-undervisning
Støttegruppen samarbeider også tett med Wergelandsenteret. Det har blitt arrangert vellykket lærerkurs for berørte lærere. Lærerne har det til felles at de må håndtere dobbeltrollen som berørt og som lærer med fagansvar. Det er en posisjon som kan være utfordrende å håndtere. Vi ser utfordringen, og vil videreføre og videreutvikle samarbeidet med Det Europeiske Wergelandsenteret med å arrangere et lærerkurs for berørte.
crossmenuarrow-right